Madelon Meijer, Policy Advisor Agriculture at Oxfam Novib:

Elsje heeft me op een erg prettige manier geholpen om uit mijn impasse te komen wat betreft keuzes maken m.b.t. de verbouwing van mijn huis. Bij de verbouwing komt zoveel kijken, en ik heb grote moeite met keuzes maken (qua afwerking van de ruwbouw wat betreft vormgeving, materiaal, kleur). Ze heeft heel geduldig een groot deel van de dag besteed aan samen zitten en mezelf helpen ontdekken wat ik mooi vind, met goede tips, voorbeelden en grote kennis en kunde.

Elsje weet ook heel goed wat de consequenties zijn van ontwerpideeën in de technische uitvoering, en kan helpen pragmatische oplossingen bedenken, zodat niet iedere keuze an sich weer een groot project wordt, maar leidt tot een behapbare uitvoering. Hierbij houdt ze goed in de gaten dat de voorstellen passen in de stijl en de tijd waarin het huis gebouwd is (wat ik heel graag wilde: de moderne gemakken van een huis, maar zoveel mogelijk aansluitend bij de originele stijl).

Elsje heeft wel heel duidelijk een eigen smaak en stijl, maar denkt vanuit de wensen van de klant. Wat heel prettig is, is dat ze goed doorvraagt op mijn vage wensen, waar uiteindelijk een concreet voorstel uit voortkomt (wat betreft vormgeving, kleur en mogelijke materialen). Dat heeft enorm geholpen om uit mijn impasse te komen. Ik had dit gesprek hard nodig om weer een stap verder te komen en zonder haar was dat niet gelukt.