Een fijne plek voor muziek en koffie

De bewoner van dit mooi huis had het al met smaak ingericht. Eén hoek, juist daar waar de ochtendzon komt, lag er, zoals op de foto’s te zien, nog wat verloren bij. Hij zou er graag zitten met zijn koffie, ontbijt of spelend op zijn Turkse saz.

Wars van verspilling was de vraag of de kasten van sloophout die nog ergens stonden hergebruikt zouden kunnen worden.

Zo ontstond in de riante ruimte een open afscheiding die de ruimte welliswaar riant en open houdt, maar ook indeelt naar functie. De witte keuken krijgt met aan weerskanten sloophout karakter. De hoge kast hoort nu bij zowel keuken als woonkamer en laat de liefde voor gastvrijheid zien.

De nieuwe plek die is ontstaan bij het raam bestaat uit banken met de hoogte van eetkamerstoelen; zo zijn deze evt. ook te gebruiken als er een keer gegeten wordt met een groot gezelschap. De diepe zit met een ruim aantal kussens staat lekker lui onderuit niet in de weg.

Het strakke wit van de radiator is weggewerkt achter een paneel, grijsgeoliëd mooi kleurend bij de maatwerkkast van steigerhout. De afbeelding op het paneel is een combinatie van middeleeuwse Turkse motieven, waaronder een kaligrafie in de vorm van een leeuw, verwijzend naar de naam van de bewoner van deze woning.

Grootse uitbreiding; minder hokkerig, meer licht!

Wegens beperkt budget is bij de eerste verbouwing 14 jaar geleden gekozen voor een aantal oplossingen die nu beperkend blijken. Destijds is de woning voor slechts 2/3 onderkelderd en is er in een aantal muren een doorgang gemaakt, maar zijn de muren verder nog aanwezig.

Met de groterwordende kinderen ontstond ook de noodzaak om meer slaapkamers te hebben.

Door nu de volledige woning te onderkelderen, de inham in de achtergevel op zowel souterrain- als begane-grondniveau op te vullen en de lichthof te sluiten met een glazen overkapping ontstaan er bijna 60m2 extra woonruimte.

Een mooie gelegenheid om de optimale indeling te maken, waar zo min mogelijk ruimte verloren gaat aan muurtjes, koofjes, afgetimmerde leidingen, etc. Het daglicht kan nu via het verplaatste trappenhuis doordringen tot middenin het souterrain.

Bovendien gaat door dubbelglas, vloerverwarming en een warmteterugwin-installatie het energieverbruik in deze woning enorm naar beneden, terwijl het comfort stijgt.

De samenwerking met Aannemerij Derksen&Singerling en Ingenieursbureau Evers&Partners was ideaal: zo flexibel en communicatief als deze bedrijven zijn, ontstond er een vruchtbare professionaliteit met veel goede inzichten.

Nieuw huis, nieuw begin.

Dit sfeervolle interieur dat warme herinneringen oproept aan de mooie jaren op Schiermonnikoog is het resultaat van het VIP-inspiratie-pakket.

Met de verhuizing naar “het vaste land” werd ook de behoefte duidelijk in één keer de passende stijl neer te zetten. Er was haast; de familie woonde in een vakantiehuisje in de buurt van het nieuwe huis en de verhuizing stond voor de deur.

Om snel tot optimaal resultaat te komen, kwam weer het Gouden Appels Interieur Kompas goed van pas! Voor mij komst heeft het echtpaar ieder zijn eigen kompas ingevuld, zodat we meteen aan de slag konden. Leuk hoe duidelijk voor mij dan een profiel naar voren komt, dat ik goed kan vertalen in de uiterlijkheden van het interieur.

Met een duidelijk pakket aan informatie voor uitvoerders, ontwerpen, tips, een inkooplijst etc. hebben ze de kale strakheid van het nieuwe huis tot een warm, nieuw nest kunnen maken.

Julia Arnscheidt, trainer/coach organisatie en communicatie en eigenaar van Schrijven met Impact:

“Elsje heeft ons geholpen om een plan voor onze woonkamer te maken.

Ze heeft zich er met 100% op gestort en in korte tijd en zelfs zonder ooit een voet in de kamer te hebben gezet, een heel mooi advies gegeven dat heel goed aansloot bij wat wij onbewust wilden.

Elsje is heel creatief en heeft, opgeleid als meubelmaker, ook nog eens verstand van ontwerp en uitvoering van meubels. Ik ben erg blij dat we haar hulp hebben ingeroepen omdat we met haar advies een prachtige houvast hebben voor nu en in de toekomst.

Je laten adviseren door Elsje is een aanrader!”

Hergebruikt en Modulair

 

Mijn klant vroeg mij een kast voor haar dochter te ontwerpen. Zij zat al in haar examenjaar en dus wellicht binnenkort op kamers. Dan breekt misschien een tijd aan van veel verhuizen naar woonruimtes met steeds verschillende oppervlaktes… Vandaar deze modulaire kast, gemaakt van oude vloer- en wanddelen. De kast is in veel verschillende opstellingen te gebruiken: Er zijn twee kasten met deur die dezelfde afmetingen hebben als een keukenkast; De boekenkast kan ook zonder de ladeblokken eronder staan; Daarmee komen de ladenblokken vrij als nachtkastjes of bankje(s).

Veilige geboorte in een fijne omgeving

Nu de praktijkruimte van de vroedvrouwenpraktijk Veilige Geboorte van Annemiek Gelissen helemaal onder haar hoede valt, kan zij ook de sfeer neerzetten waarvan zij gelooft en merkt dat het de aanstaande ouders en vooral de zwangere moeders goed doet, waarbij ze zich veilig voelen en welkom weten.

In de spannende tijd dat de minister de verloskundige zorg stevig op de schop neemt, heb ik het interieur zodanig ontworpen dat Annemiek samen met mensen uit haar netwerk het zelf kan uitvoeren. Zo blijven de kosten laag. Ik heb daarom extra gelet op hergebruik en uitvoerbaarheid, zodat zo min mogelijk weggegooid wordt en ook iemand die niet in het vak zit de nieuwe wachtkamerbanken kan maken.

De wachtkamerbanken zijn met de rugleuning naar buiten een echte “eyecatcher”, met de eigentijdse versie van Matruschka’s verlicht met subtiel LED-licht. Dit eenvoudige ontwerp moet natuurlijk goed zitten voor vrouwen die naar verloop der maanden vaak steeds ongemakkelijker zitten en overeind komen; we hebben een proefopstelling gemaakt om de juist maten te kiezen! De zitting biedt tevens ruimte voor meditatiekussentjes, zodat de wachtkamerruimte in de avonduren ook voor meditatie en yoga gebruikt kan worden.

Op zoek naar de laatste cm’s

Met twee kinderen in de puberteit is het een drukke route in het huis; van beneden uit de slaapkamers op en neer naar boven en door de huiskamer naar de badkamer. Zo ontstond de wens de badkamer naar het souterrain te plaatsen.

Makkelijk gezegd dan gedaan, want alhoewel geen kleine woning, is het toch passen en meten.

Ik ben op zoek gegaan naar de laatste cm’s die dit huis binnen deze muren te bieden heeft. Kastruimte is ontstaan in het souterrain in de ruimte onder en boven de rioolbuis; tot nu een lose ruimte geweest. De wc op de begane grond maakt gebruik van de wand waar de meterkast zit door het spoelblok er net onder te plaatsen. De wc in de badkamer beneden heeft juist het spoelblok boven de pompput die nodig is om het rioolwater op rioolniveau te krijgen.

Stap Voor Stap Naar Een Echt Thuisgevoel

Ik bewonder het doorzettingsvermogen van mijn klant. Stap voor stap en heel gestaag voert zij elke stap uit zoals beschreven in de uitvoerlijst die zij van mij heeft gekregen. Zij miste steeds het gevoel van geborgenheid en warmte in haar huiskamer. Een groot en mooi huis voor haar gezin met 3 kinderen, maar lastig om die ruimte te vullen met “leven”.

Dit is nog maar een tussenfase. De stoelen voor de grote eetkamer zijn besteld en de kasten van staal (RuighoutMetaal) zijn net bezorgd. Kortom, wordt vervolgd

Mooie Materialen voor een Mooie Sfeer

Prachtige combinatie van staal en hout die veel elegantie geven in deze huiskamer.Uitgevoerd door Wiebe van Beusichem van RuighoutMetaal en Stefan Koch van Treelounge. De kast met schuifdeurtjes is op verschillende manieren in te delen; zo kan je je eigen compositie maken. Bovendien een mooie manier om de televisie buiten gebruik buiten het zicht te houden.

De boekenkast geeft een mooie overgang tussen woonkamer richting keuken. De kast biedt heel veel plek voor de echte boekenfan, maar is tevens een stijlvolle aanvulling aan de ruimte.

De tafel is een ontwerp van lasser Wiebe zelf.

Voor de kamer van de oudste dochter is een kast gemaakt van sloophout. Niet makkelijk, want het hout trekt makkelijk krom. Wel heel mooi door de verschillende tinten en andere tekenen van de tijd. Maar ook weer heel fris door de kleuren die gebruikt zijn voor de binnenkant en de groef tussen de planken. Bovendien is er al gedacht aan de volgende fase van deze bijna schoolverlater. Straks als zij een studentenkamer heeft, kan de kast in verschillende opstellingen worden gebruikt: De ladeblokjes kunnen bankjes of nachtkastjes zijn; de kast met 2 deuren kunnen met deze maten onderdeel van een keuken zijn; de boekenkast kan los gebruikt worden. Praktisch en mooi; een vanzelfsprekende combinatie!

Uitzicht op de Amstel

naar de voorkant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het huis met de perfecte ochtendzon! De eigenaren kochten jaren geleden dit apartement als uitbreiding op hun 2 verdiepingen tellende, belendende herenhuis. In al die tijd bleef het bij het oude allegaartje van de aankoop. Echter met een droom…

Het apartement is volledig casco gestript. Aan de hand van de wensenlijst van de klant heb ik het interieurontwerp gemaakt. De uitvoering was in handen van mijn team van hooggekwalificeerde vakmensen, door mij begeleid.

De klant heeft veel aandacht besteed aan de wens van hun onderbuurman om de vloer maximaal te isoleren. Dit is een prachtige, zwevendgelegde, eikenhouten vloer geworden. Met o.a. ecologische materialen als kokos en vlas is een dikke stabiele laag aangebracht als basis voor de vloerdelen.

Alle deuren uit het oorspronkelijke apartement zijn hergebruikt en geven daardoor het klassieke beeld dat het zo goed doet bij deze stijlperiode van rond 1900. In die trend is ook de oude schouw die plaats moest maken voor de keuken, hergebruikt in de voorkamer.  De gebogen wanden die we tegenkwamen in de oude situatie, hebben we terug laten komen in de doorgang naar het achterhuis.

Het is tot een geheel gemaakt door de robuuste degelijkheid van zwartstalen constructies uitgevoerd door Wiebe van Beusichem van Ruighout Metaal en -Houtbewerking. Er is daarmee een grote boekenkast gemaakt voor de werkkamer van de klant. Deze schermt tevens op subtiele wijze de stoppenkast af.

Een harmonicawand met makkelijk bedienbare loopdeur vormt naar believen een afscheiding naar de werkkamer. Zwart staal is daarbij gecombineerd met kunststof kanaalplaat.

Het geheel is ontworpen voor de huidige wensen van de bewoners om werkkamer, slaapkamer voor het oudste kind en keuken met extra kookcapaciteit te bevatten. Maar zodanig dat het  in de toekomst eenvoudig is af te scheiden als eenvoudig, doch stijlvol kwaliteitsapartement. Om die reden is de keuken ontworpen in een woonkamersfeer; het aanrechtblok is klein en vormgegeven als een dressoir, maar herbergt alle moderne functies.

Interieur met piano

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niet voor de handliggend en toch past het bij elkaar: Een grote favoriet van mij zijn de kleuren groen, zwart en wit gecombineerd. Ze slaan een historische bruggetje naar de empire-stijlperiode aan het begin van de 19e eeuw. Hier modern vertaald, maar mooi mengend met de oude en nieuwe elementen in dit interieur.